Idema Installatie Service is lid van Techniek Nederland en beschikt over meerdere keurmerken.

Idema Installatie Service is lid van Techniek Nederland en beschikt over de volgende keurmerken: Kwaliteit voor Installaties Nederland, OK CV-label, Kenteq erkend leerbedrijf en een VCA-certificaat.

Techniek Nederland is een ondernemersorganisatie die continu in gesprek is met de overheid, politiek, media, vakbonden, fabrikanten- en consumentenorganisaties en het onderwijs. Bedrijven die aangesloten zijn bij Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Zo werkt Idema Installatie Service altijd volgens de meest recente, technische eisen en wettelijke richtlijnen. Ook kunt u rekenen op een deskundig advies en een goede uitvoering.

De ondernemersorganisatie biedt ook voordelen voor de klant. De ondernemersorganisatie biedt u namelijk twee jaar installatiegarantie. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de geschillencommissie wanneer er sprake is van een geschil, waarbij uitspraken van de geschillencommissie bindend zijn.

installQ is ontstaan uit een fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven). De organisatie is opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector. Idema Installatie Service beschikt over erkenning: hét label om een gediplomeerd vakman te onderscheiden. Met deze erkenning toont het installatiebedrijf aan over de juiste kennis en kunde te beschikken om de werkzaamheden goed uit te voeren.

OK CV is het label voor veilig en zuinig stoken. Alleen bedrijven die aan de strenge eisen voldoen én werken met Energie Service Specialisten mogen dit label dragen. De Energie Service Specialist voert het ketelonderhoud bij u thuis uit, waarvoor hij uiteraard gediplomeerd is. Op die manier bent u er zeker van dat het onderhoud aan uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant plaatsvindt.

Kenteq stelt bedrijven en het onderwijs in staat om het vereiste technisch vakmanschap te onderhouden of aan te brengen bij medewerkers en leerlingen. Kenteq vormt de verbinding tussen onderwijs en bedrijven. Kenteq is voor al haar activiteiten gecertificeerd volgens de NEN-ISO 9001:2008-norm. Daarnaast bezit de organisatie over de certificatie voor Basiscursus KNX.

De afkorting 'VCA' staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. VCA-certificatie is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is eigenlijk veel meer dan alleen een checklist. Het is namelijk een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.